Leállhat az autók vizsgáztatása Budapesten

Leállhat az autók vizsgáztatása - olvastam az origo cikkében. Fennakadások lehetnek Budapesten a műszaki vizsgáztatásban. Február 8-án levélben értesítette a vizsgáztató állomásokat Budapest Főváros Kormányhivatalának illetékes vezetője, hogy a műszaki érvényesítő címke és a környezetvédelmi plakett kiadását február 11-étől, azaz hétfőtől további intézkedésig felfüggeszti.

20111116-szmogriado-szallo-por-koncentracio-az18.jpg

Az intézkedés azt jelenti, hogy a vizsgahelyek a náluk készleten lévő plakettet és matricát tudják csak felhasználni - értesült Az Autó. Ettől a vizsgáztatás egyébként mehet, hiszen műszaki adatlapot kiadhatnak a tanúsítványadók (ezt jellemzően akkor szokták megtenni, ha betelik a forgalmi), erre pedig az okmányirodában kiadják az érvényesítő címkét. Nagyobb gond lehet a környezetvédelmi felülvizsgálathoz kötődő plakett kapcsán: ha ez elfogy, tényleg nem lehet elintézni a vizsgáztatást, és vidékre vagy más fővárosi vizsgahelyre kell átküldeni az autósokat.

Egy területet ismerő forrás szerint egyszerű készlethiányról van csupán szó, elfogytak a matricák a budapesti vizsgahelyek számára. A vizsgaállomások egy része megpróbál vidékről matricához és plaketthez jutni, de a siker nem garantált. Az [origo] egyik munkatársának autószerelő rokona szerdán már hiába vitt vizsgáztatni egy autót, csak a helyszínen tudta meg, hogy nincs matrica. Neki azt mondták, hogy az államnak "valamilyen vitája van" a gyártóval, és ezért nincs matrica.

Ajánljuk az autósoknak, hogy telefonon érdeklődjenek, hogy  tudják-e fogadni őket.

Címkék: budapest, kocsi, autó
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!