Olyan nincs, hogy nem a Skoda Octavia a kedvenc

Újra a Skoda uralkodik. Júliusban 12 százalékkal több új autó kelt el, mint a tavalyi év azonos időszakában. A JATO Dynamics adatai szerint júliusban 5054 új személyautó, valamint 893 kishaszonjármű kelt el a magyar piacon, míg az év első hét hónapjában összesen 32 381 személyautót és 5537 kishaszonjárművet helyeztek forgalomba. A júliusi adatok 12 százalékkal jobbak a tavalyi számoknál, éves összevetésben pontosan ugyanott tartunk, mint 2012-ben.

Júliusban megtört a Ford uralma, a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszonjármű) az Opel volt 720-as darabszámmal. A 2013-as listát ugyanakkor még a Ford vezeti 4312 darabos forgalommal. Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan ismét a Skoda Octavia volt a legnépszerűbb modell, 330 darabot adtak el belőle júliusban, az éves listát 1839 darabos eladással vezeti a cseh kompakt.

A céges és magánvásárlások aránya nem változott: a forgalomba-helyezések 74 százaléka céges volt, a magánvásárlók a piac 26 százalékát adták júliusban. Úgy tűnik, hogy bevált autó a Skoda, ezért választják olyan sokan.

Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!