Régizene - Forrest Kelly

Forrest Kelly: Régizene. Könyv - zene - zenetörténet - könyvajánló - honlap ajánló - prcikk - szövegírás. Régi zene, régi bútor

Megjelent a Rózsavölgyi és Társa Kiadó és a Művészetek Palotája közös sorozatának legújabb része, a Régizene!

Thomas Forrest Kelly: Régizene


Thomas Forrest Kelly: Régizene Mi a régizene? Mennyire régi? Miként képes megszólítani bennünket, és miért van rá szükségünk? Thomas Forrest Kelly, a Harvard Egyetem professzora nemcsak a fenti kérdésekre ad választ tömör, mégis lenyűgözően nagyívű könyvében, hanem áttekintést nyújt a középkori, a reneszánsz és a barokk repertoár legfontosabb jellemzőiről is, továbbá tárgyalja a historikus előadói gyakorlat, az úgynevezett „régizenemozgalom” történetét és elméleti hátterét.
A Rózsavölgyi és Társa Kiadó és a Művészetek Palotája közös könyvsorozatának harmadik kötete közérthető, mégis elmélyült formában nyújt nagyon rövid bevezetést napjaink zeneéletének egyik legizgalmasabb szegmensébe.

Thomas Forrest Kelly a Harvard Egyetem egyik legnépszerűbb zenetörténet professzora, jelentős középkorkutató, az Amerikai Régizenei Társaság alelnöke, az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia rendes tagja. A gregorián kutatásban alapműnek számít a beneventán repertoárról írott 1989-es könyve, a zenetörténet legendás ősbemutatóiról szóló, First nights című kötete pedig jelentős közönségsikert aratott 2000-ben. A régizenéről szóló nagyon rövid bevezetését egyöntetű lelkesedéssel fogadta a szakma és a nagyközönség.

Terjedelem: 160 oldal
Méret: 115 x 180 mm
Kötés: Kartonborított, ragasztott
Ár: 1990 Ft
ISBN: 978 615 5062 20 9

A könyvajánlat mellett a kreatív szövegírás területéről is ajánlunk egy szolgáltatás:

Könyv - zene - ajánló - honlap - prcikk - szöveg - PR-cikkek, cikkírás. Régi antik bútorok, könyvsorozat

Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!