pr marketing szolgáltatás

Új könyvek - Athéneum

Jodi Picoult Találj rám! - Csodákkal teli éjszaka - Emma Chase Fejvesztve - Kimberley Freeman Aranypor - Nemere István Halj meg helyettem! - Levelek a bőröndből

Csodákkal teli éjszaka

MÁR A BOLTOKBAN!

14 megható történet a magyar és a világirodalom nagyjaitól

Jön a Jézuska… még hat nap, még öt nap, még három nap. Hosszú idő! Nagyon hosszú… még az utolsó óra is rettenetesen hosszú.” Ám amikor megérkezik, a csodákkal teli éjszakán bármi megtörténhet.
Tizennégy varázslatos mesét válogattunk össze kedves olvasóinknak e csepp kis ajándékkönyvbe a szeretet ünnepéről, magyar és világirodalmi szerzők tollából. Megható vagy éppen kacagtató történeteik hatására karácsonykor egy kis időre elfeledhetjük szívünk minden szomorúságát és figyelmünkkel végre egymás felé fordulhatunk.

Csodákkal teli éjszaka

Szerkesztette: Peiker Éva
ISBN 978 963 293 356 6
Terjedelem: 208 oldal
Méret: 124 x 183 mm
Kötés: Keménytábla, védőborítóval
Ára: 1990 Ft
Megjelenés: 2014.09.23.
E-könyvben is!


Korszerű tudomány

Emma Chase

Fejvesztve

MÁR A BOLTOKBAN!

„Szerelembe esni könnyű, szerelmesnek maradni nehéz…”

Kate Brooks és Drew Evans története egy hamisítatlan love story. Ám amikor egy szép napon váratlanul megjelenik életükben a titokzatos harmadik, az idillnek egy csapásra vége szakad, hőseink élete pedig fenekestül felfordul…
A Behálózva folytatásában ezúttal Kate mesél nekünk arról, amivel egyszer minden szerelmes szembesül: a hosszú távú kapcsolatok édesen gyötrelmes buktatóiról.
Emma Chase legújabb regénye vicces és tanulságos mese az egyre mélyülő szerelem mindent elsöprő erejéről.


Fordította: Szieberth Ádám
ISBN 978 963 293 357 3
Terjedelem: 280 oldal
Méret: 105 x 170 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 2990 Ft
Megjelenés: 2014.09.26.
E-könyvben is!


Sun-mi Hwang

Rügy - A tyúk, aki repülésről álmodott

A koreai szerző világhódító könyve megmutatja, milyen anyának lenni.

Van egy nő. Anyává szeretne válni. Lehet bármi erősebb ennél a vágynál? Az évtized legmeghatóbb történetében Sun-mi Hwang az anyai önzetlenség és áldozatvállalás olyan mélységeibe vezeti az olvasót, ahová író nem merészkedett korábban. Ismeretlen tartomány. Pedig minden nő ebben a tartományban él, aki valaha gyermeket hozott a világra.
Anya az, akinek minden tette a gyermek boldogságában nyer értelmet, aki testét-lelkét adja a belőle lett másik életért. Szeret, erőt mutat, amikor arra van szükség, és gondolkodás nélkül adja akár az életét is, amikor eljön az idő.
Sun-mi Hwang egyszerű eszközökkel mesél egy tyúkról, aki megszökik ketrecéből, és mindenét feláldozza egyetlen utódjáért - egy kiskacsáért.

Sun-mi Hwang: Rügy - A tyúk, aki repülésről álmodott

Fordító: Szabó T. Anna
Illusztrátor: Földi Andrea
ISBN 978 963 293 358 0
Terjedelem: 128 oldal
Méret: 165 x 220 mm
Kötés: Keménytábla, védőborítóval
Ára: 3490 Ft
Megjelenés: 2014.10.14.
E-könyvben is!


Korszerű tudomány

Jodi Picoult

Találj rám!

„A világ tele van olyan emberekkel, akiket senki más nem lát.”

A Szelíd vadak e-könyv folytatódik!

Mi a közös Virgilben, Alice-ben, Jennában és Serenityben? Adott pillanatban mindannyian ugyanott voltak - csakhogy nem mindegy, az a pillanat mikor volt az időben.
Jenna, a tizenhárom éves kislány az anyját, Alice-t keresi, Alice viszont nem keresi Jennát. Virgilt tíz éve foglalkoztatja a baleset, amely az elefántrezervátumban történt, s pontosan azóta tudja, hogy egykor, nyomozóként nagyot hibázott. Serenity, az egykori sztármédium épphogy belecsöppent ebbe az ügybe, máris nyakig benne van: vajon megtalálja-e újra szellemi vezetőit vagy továbbra is csak unatkozó amerikai háziasszonyok mindennapjait dobja fel? A Találj rám! Jodi Picoult legjobb regényeit idézi: a misztikumot a valósággal, a mesét az álmokkal, a bűnt a bűnhődéssel ötvözi.

Jodi Picoult: Találj rám!

Fordította: Babits Péter
ISBN 978 963 293 365 8
Terjedelem: 456 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált, füles
Ára: 3490 Ft
Megjelenés: 2014.10.14.
E-könyvben is!


Korszerű tudomány

Carin Gerhardsen

Mama, papa, gyerekek

A Mézeskalács ház szerzőjének új regénye

Egy csendes őszi estén kezdődött. Stockholm egyik elhagyatott külvárosi részében Petra Westman rendőrnő kocogás közben véletlenül egy megrongálódott babakocsira bukkan a bokorban, benne egy súlyosan beteg csecsemővel. Néhány méterre tőle egy halott nő fekszik, az arcát a felismerhetetlenségig összeverték. Valahol nem messze pedig egy hároméves kislány várja haza a szüleit, bezárva egy lakásba, teljesen egyedül.
Conny Sjöberg nyomozó és csapata lát neki a gyilkosság felgöngyölítésének, a holttest személyazonossága azonban ismeretlen, az óra ketyeg, a kis Hanna pedig felfedezi a telefont, és egy idegen bácsi felajánlja neki, hogy a megmentésére siet...
Carin Gerhardsen sorozatának második részében a svéd társadalom végletesen elszigetelt rétegeibe vezeti az olvasót: alkoholista anyák, erőszakos apák és elhanyagolt tinédzserek világába, ahol a gyerekszobákban elsuttogott rettenetes titkok nem múlnak el nyomtalanul.
Hátborzongató és letehetetlen, a skandináv krimi legjobbja.

Carin Gerhardsen: Mama, papa, gyerekek

Fordította: Markwarth Zsófia
ISBN 978 963 293 361 0
Terjedelem: 352 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált, füles
Ára: 2990 Ft
Megjelenés: 2014.10.14.


Korszerű tudomány

Kimberley Freeman

Aranypor

A vadvirágok lányai írónőjének új regénye

Kimberley Freeman legújabb világsikerű családregényében három izgalmas nőt mutat be a már tőle megszokott érzékenységgel, és a szerelmekkel, csalódásokkal, sikerekkel gazdagon szőtt, lebilincselő történetben mindannyian magunkra ismerhetünk. A hidegháború idején Leningrádban egy nyári estén a hétéves, csúnyácska Szonya életébe egyszer csak beköszönt a szépség: szülei befogadják árván maradt unokatestvéreit, Natalját és Lénát, és onnantól a három kislány sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. A Szovjetunió bukásával kinyílik előttük a világ, a hírnévről és gazdagságról álmodozó fiatal nők pedig immár Nyugaton kezdenek új életet. Szonya az eszével tör ki a szegénység béklyóiból, Natalját páratlan vonzereje teszi ünnepelt sztárrá, Léna pedig, aki csak majdnem annyira gyönyörű, mint nővére, a szerelemben teljesedik ki. Boldogságuk azonban nem lehet felhőtlen, a köztük lévő eltéphetetlen köteléket egyre inkább féltékenység, rivalizálás és árulás kezdi ki. Amikor pedig múltjukból feltűnik egy sötét alak, nemcsak féltve őrzött titkuk derülhet ki, de az életük is veszélybe kerül...

Kimberley Freeman: Aranypor

Fordította: Szieberth Ádám
ISBN 978 963 293 359 7
Terjedelem: 704 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált, füles
Ára: 3990 Ft
Megjelenés: 2014.10.15.
E-könyvben is!


Tovább
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!

MÉHES GYÖRGY TEHETSÉGKUTATÓ PÁLYÁZAT FIATAL ALKOTÓKNAK

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája irodalmi pályázatot hirdet az 1989. január 1-je után született alkotók számára, próza és vers kategóriában. A kiírók mindkét kategóriában első, második és harmadik díjat osztanak, 2500, 1500 és 1000 lej összegben. A pályázóktól legfeljebb 20 000 leütésnyi (tíz gépelt oldal) prózát, vagy 8-10 verset várnak, valamint a pályázathoz csatolt életrajzot. Beadási határidő: 2014. november 30. A pályázati anyagot az emilpalyazat@gmail.com címre kell elküldeni. Eredményhirdetésre – a díjazottak bemutatkozásával egyetemben – 2015. január 21-én, a Magyar Kultúra Napján Kolozsváron tartandó ünnepi rendezvényen kerül sor.

Ön a Szépirodalmi Figyelő és a Magyar Írószövetség hírlevelét olvassa. 
A hírlevél irodalmi, művészeti híreket, információkat tartalmaz. 
A levelezési lista nyilvános, ahhoz bárki csatlakozhat, s bármely tag felvetetheti
mások címét.
A listára feliratkozni és leiratkozni az alábbi címen lehet:
http://lists.racio.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/szif vagy küldjön levelet a
szif@racio.hu e-mail címre.

süti beállítások módosítása