2014 kedvenc könyvei - Atheneaum

Új könyvek - Atheneaum Kiadó

Salla Simukka

Vérvörös

„2014 egyik legjobb könyve” – ittvalahol.blogspot.hu

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány, aki megtanult félni. A 17 esztendős Lumikki Andersson kivételesen zárkózott lány, aki szinte minden iskolai aktivitásból kihúzza magát. Egyik nap azonban a fotószakkör előhívójában bankjegyeket talál felaggatva a szárítóra. Mint hamarosan kiderül, Lumikki három osztálytársa tetemes mennyiségű véres bankjegy birtokába jutott, de ekkor még egyikük sem sejti, hogy egy nemzetközi drogkartell piszkos ügyeibe nyúltak. A baráti társaság egyik tagja kinyomozza, hogy apja, a közkedvelt rendőr is nyakig benne van az ügyben, és a fiatalok orosz és észt bűnözőkkel a nyomukban végül egy titokzatos kastélyban találnak menedéket, ahol a fura fedőnevű Jegesmedve vendégszeretetét élvezhetik, ki tudja meddig... Majd az évtized leghidegebb telén, mikor mindent beborít a kékesen csillogó friss hó, vércseppek lepik el az utcákat.
Salla Simukka az immár 40 országban kiadásra váró Hófehér-trilógia finn írónője. A trilógia hősnője Lumikki Andersson, akár Lisbeth Salander A tetovált lányból, céltudatos és titokzatos, vad, sérülékeny és magának való egyszerre. Simukka amellett, hogy ifjúsági könyvek szerzője, elismert fordító és forgatókönyvíró, egy fiataloknak szóló irodalmi folyóirat szerkesztője. 2013-ban elnyerte a legjobb finn ifjúsági regénynek járó neves Topelius-díjat.

Salla Simukka: Vérvörös

Fordította: Panka Zsóka
ISBN 978 963 293 278 1
Terjedelem: 240 oldal
Méret: 105 x 170 mm
Kötés: kartonált
Ára: 2490 Ft
Megjelenés: 2014.04.10.


Korszerű tudomány

Kolozsi László

A farkas gyomrában

„Az egyik legjobb könyv 2014-ben Magyarországon” – geekz.444.hu

Ismerjük a történet végét. Családi házaikból kifüstölt romákat végeznek ki sötét ruhába öltözött idegenek. Egy kisfiú elszalad, utána mennek, levadásszák.
Miért válnak egyetemista fiatalok rasszista maffiózókká? Milyen indulatok és érdekek taszítják az egyetemi hallgatói önkormányzatokat szélsőséges politikai csoportok vonzáskörébe? Hogyan lehetséges az, hogy kulturált, képzett emberek aljas gyilkosok rémtetteiben közreműködnek? A kortárs magyar krimi e hátborzongatóan életszerű mesterműve a kirekesztés, a megbélyegzés végső, tragikus következményeivel szembesít, miközben elmeséli a kisiklott életű újságíró, Fehér Dávid fejlődéstörténetét. Kolozsi László kiváló ritmusú, pörgős regénye létező társadalmi folyamatok valós mozgatóit tárja fel. Olvasmányos nyelve és fordulatos cselekménye mögött pedig kirajzolódik a mai magyar társadalom legszégyenletesebb drámája.

Kolozsi László: A farkas gyomrában!

ISBN 978 963 293 370 2
Terjedelem: 516 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált, füles
Ára: 3490 Ft
Megjelenés: 2014.10.17.
E-könyvben is!


Bűnügyi regények

Paulo Coelho

Az accrai kézirat

„Az év legsikeresebb könyve” – citatum.hu

1099. július 14. Jeruzsálem a keresztesek támadására készült, amikor egy görög férfi, akit Koptnak hívtak, összegyűjtötte a város lakóit egy térre. A tömegben keresztények, moszlimok és zsidók lesték a Kopt szavait, melyektől azt várták, hogy felkészíthetik őket az elkerülhetetlen harcra.
De a Kopt, az idős bölcs nem a harcról beszélt, hanem a mindennapok nehézségeiben rejtőző tudásra irányította figyelmüket.
Míg az ellenség a falak alatt gyülekezett, az emberek a valódi ellenségről, a veszteségről és a magányról kérdezték. A Kopt pedig megosztotta velük tudását a harcról, a változásról, a bölcsességről, a félelemről, a szépségről, a szerelemről és a hűségről.
Szavaiból egy évezreddel később is ugyanolyan tisztán árad a tudás és a bölcsesség.

Paulo Coelho: Az accrai kézirat

ISBN 978 963 293 245 5
Terjedelem: 168 oldal
Méret: 115 x 195 mm
Kötés: keménytábla védőborítóval
Ára: 2990 Ft
Megjelenés: 2013.04.18.




Bűnügyi regények

Samuel Bjørk

Magányos utazó

„A tavalyi év egyik legjobb skandináv krimije” – gaboolvas.blogspot.com

Holger Munch veterán nyomozó különös üggyel találja szemben magát: Oslo mellett az erdőben egy felakasztott kislányt találnak, babaruhákba öltöztetve, nyakában tábla: Magányos utazó. Már önmagában a tábla is elég lett volna, de ki és miért öltöztette a holttestet babaruhákba?
Az oslói speciális gyilkossági csoport egyik nyomozója, Mia Krüger felfigyel egy fontos részletre: a halott kislány körmébe egy egyes szám van karcolva, amiből arra következtet, hogy nem ő az egyetlen áldozat.
Mia rendkívüli nyomozói képességének hála a rendőrség párhuzamot von a gyilkosság és egy hat évvel korábban történt eset között, amelyben elraboltak egy csecsemőt Hønefoss városából. Az újszülöttet sosem találták meg. Mia szerint a gyilkosnak köze van az eltűnt gyermekhez, és a jelen történései a rendőrség korábbi kudarcát hivatottak megtorolni.
Samuel Bjørk krimijében vérfagyasztó titkok nyomába ered, újabb és újabb szörnyűségeket feltárva a norvég múltból, ugyanakkor megteremti napjaink antihősét: Munch nyomozó jó modorát szakmai alázattal, simulékonyságát tökéletes szimattal helyettesíti.

Samuel Bjørk: Magányos utazó

Fordító: Domsa Zsófia
ISBN 978 963 293 367 2
Tervezett oldalszám: 488 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált, füles
Ára: 3490 Ft
Várható megjelenés: 2014.11.04.


Bűnügyi regények

Jodi Picoult

Vezeklés

„Top 5 legemlékezetesebb szívfacsaró történet egyike” – miamonakonyveldeje.blogspot.hu

Sage Singer egy pékségben dolgozva próbálja elfelejteni édesanyja tragikus halálát és saját boldogtalan magányát. Egy önsegítő csoportban megismerkedik Josef Weberrel, akivel életre szóló barátságot köt. De egy nap az idős Weber szörnyű titkot árul el a múltjából, és olyan szívességet kér Singertől, ami komoly erkölcsi dilemmába taszítja a nőt. Ki ez az ember, akit barátjának hitt, hol van a határ bűn és bűnhődés, megbocsájtás és kegyelem között? Hogyan védjük meg a családunkat, és miként léphetünk ki az ördögi körből, hogy végre ne a múlt diktálja a jövőt?

Jodi Picoult: Vezeklés

Fordította: Babits Péter
ISBN 978 963 293 286 6
Terjedelem: 576 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: füles, kartonált
Ára: 3490 Ft




Bűnügyi regények

J. Kenner

Örök rabság

„2014 legjobb Athenaeumos könyve” – facebook szavazás

Az Örök rabság az erotikus világsiker, a Stark-trilógia befejező része. Nikki Fairchild, az egykori szépségkirálynő és Damien Stark, a sportolóból lett milliárdos végzetes, szenvedéllyel teli kapcsolata minden eddiginél drámaibb fordulatot vesz. Vajon igazak-e a befolyásos milliárdos ellen felhozott vádak? Tényleg bosszút állt az őt gyermekként kihasználó férfin? Vajon térdre kényszerítik-e Nikki szerelmét, és lesz-e ereje a szépségkirálynőnek idejében nemet mondani, hogy aztán a végén kimondhassa a mindent eldöntő igent?

J. Kenner: Örok rabság

Fordította: Sóvágó Katalin
ISBN 978 963 293 270 5
Terjedelem: 352 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: füles, kartonált
Ára: 3490 Ft




Bűnügyi regények

Paulo Coelho

Házasságtörés

„Coelho a Házasságtöréssel elérte, hogy elég egyetlen kötetet vinni a nyaralásra.” – 444.hu

A harmincas éveiben járó Linda megbecsült feleség, odaadó anya és ambiciózus újságíró. Szerencsés és sikeres nő, akinek mindene megvan: szerető férj, gyerekek, család, gazdagság. Belül mégis szorong, depressziós és a mindennapjaiban rendkívül boldogtalan. A rutint és a kiszámíthatóságot, amelyek eddig biztonságot nyújtottak számára, hiányként éli meg, a szabadság hiányaként. Börtönnek érzi harmonikus életét, majd ennek rabságából mély apátiába süllyed. Ebből rántja ki egy izgalmas, régi-új kapcsolat, egy népszerű politikus személyében. Linda egyszerre szembesül a szenvedély felszabadító érzésével és a választás kényszerével. Élete sorsfordulóhoz ér. A világ első számú bestseller írójának legújabb műve elementáris erejű provokáció. Paulo Coelho érzékeny figyelemmel, de könyörtelen őszinteséggel mesél szabadsághiányról, az élmények erejéről, elkövetett bűnökről, azok szükségszerű következményeiről. A brazil mester felismerése hátborzongató: a házasságtörés az emberi természet legpontosabb metaforája.

 

Paulo Coelho: Házasságtörés

ISBN 978 963 293 353 5
Terjedelem: 304 oldal
Méret: 115 x 195 mm
Kötés: keménytábla védőborítóval
Ára: 3490 Ft
Megjelenés: 2014.09.01.




Darynda Jones

Második sírhant

„2014 legjobb borítója” – facebook szavazás

Charley Davidson, a halál szexi angyala visszatér, hogy újabb fergeteges kalandjaival és sziporkázó poénjaival mindenkit levegyen a lábáról! Vajon sikerül megfejtenie a titokzatos körülmények között eltűnt Mimi rejtélyét? Beteljesedik forró szerelme a Sátán szívdöglesztő fiával? Na és mi történik a mennyország kapuját ostromló démonokkal? A tavalyi év legszellemesebb paranormális románcának második részét a humor és az érzékiség szerelmesei egyaránt imádni fogják!

Darynda Jones: Második sírhant

Fordította: Varga Krisztina
ISBN 978 963 293 310 8
Terjedelem: 448 oldal
Méret: 1235 x 215 mm
Kötés: füles, kartonált
Ára: 3490 Ft
Megjelent: 2014.02.24.


Bűnügyi regények

Jodi Picoult

Szelíd vadak

„2014 top 10” – elomagazin.com

„Nincs mese: meg fogom szegni a szabályokat. Megint.” Alice az egyik utolsó épen maradt édenkertben az elefántok viselkedését kutatja. Botswanában mindennapos rutin a küzdelem az orvvadászokkal, a tragédia azonban nem érintheti meg a kutató lelkét. A feladat: dokumentálni az eseményeket és nem befolyásolni ezeknek a csodálatos állatoknak az életét. Egy nap azonban Alice egy elárvult bébit talál anyja teteme mellett, és a következő hetek örökre megváltozatják az életét. Jodi Picoult novellája elemi kérdéseket feszeget. Felülírhatja-e az anyai ösztön a tudós hozzáállását? Lehetséges, hogy egyetlen apró momentum elindíthat egy olyan lavinát, amely emberi sorsokat változtat meg? A Szelíd vadak, amely a világpremierrel egy időben kerül a magyar olvasókhoz - kizárólag ekönyvben, a szerző legújabb regényének előtörténete. A Találj rám! hamarosan előrendelhető a nagyobb könyvesboltok oldalain.

Jodi Picoult: Szelíd vadak

Kizárólag eKönyvben!
Ára: 590 Ft




Korszerű tudomány

Tom Wolfe

Vérzivatar

„2014 legmaradandóbb könyvélményei” – ekultura.hu

Miami. Kemény hely. Egy kubai polgármester. Egy fekete rendőrkapitány, egy bevállalós riporter és a Miami Herald félénk újságírója, egy szexmániás fehér pszichiáter és az ő szépséges latin nővérkéje, egy pornó-függő milliárdos, és persze a „gyűjtők”, akik percek alatt képesek pár milliót elverni kortárs képzőművészetre. Fekete dílerek, kubai zsaruk, orosz szexturisták és amcsi előkelőségek. Felpörgetve, összerázva, és az utolsó cseppig ránk öntve: ez Tom Wolfe új regénye.

Tom Wolfe: Vérzivatar

ISBN 978 963 293 285 9
Terjedelem: 728 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: kartonált, füles
Ára: 3990 Ft
Megjelenés: 2014.04.22.

 

Külön ajánlat:

vérvörös rabság , pánikbetegségek , lángoló kereszt , google helyezés javítása , elizabeth hoyt az álarcos csókja data , jessica sorensen callie kayden és a megváltás , autó megosztás , 7 személyes autó bérlés , catherine anderson borostyánszín , elizabeth hoyt az álarcos csókja

Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!