2014 kedvenc könyvei - Atheneaum

Új könyvek - Atheneaum Kiadó

Salla Simukka

Vérvörös

„2014 egyik legjobb könyve” – ittvalahol.blogspot.hu

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány, aki megtanult félni. A 17 esztendős Lumikki Andersson kivételesen zárkózott lány, aki szinte minden iskolai aktivitásból kihúzza magát. Egyik nap azonban a fotószakkör előhívójában bankjegyeket talál felaggatva a szárítóra. Mint hamarosan kiderül, Lumikki három osztálytársa tetemes mennyiségű véres bankjegy birtokába jutott, de ekkor még egyikük sem sejti, hogy egy nemzetközi drogkartell piszkos ügyeibe nyúltak. A baráti társaság egyik tagja kinyomozza, hogy apja, a közkedvelt rendőr is nyakig benne van az ügyben, és a fiatalok orosz és észt bűnözőkkel a nyomukban végül egy titokzatos kastélyban találnak menedéket, ahol a fura fedőnevű Jegesmedve vendégszeretetét élvezhetik, ki tudja meddig... Majd az évtized leghidegebb telén, mikor mindent beborít a kékesen csillogó friss hó, vércseppek lepik el az utcákat.
Salla Simukka az immár 40 országban kiadásra váró Hófehér-trilógia finn írónője. A trilógia hősnője Lumikki Andersson, akár Lisbeth Salander A tetovált lányból, céltudatos és titokzatos, vad, sérülékeny és magának való egyszerre. Simukka amellett, hogy ifjúsági könyvek szerzője, elismert fordító és forgatókönyvíró, egy fiataloknak szóló irodalmi folyóirat szerkesztője. 2013-ban elnyerte a legjobb finn ifjúsági regénynek járó neves Topelius-díjat.

Salla Simukka: Vérvörös

Fordította: Panka Zsóka
ISBN 978 963 293 278 1
Terjedelem: 240 oldal
Méret: 105 x 170 mm
Kötés: kartonált
Ára: 2490 Ft
Megjelenés: 2014.04.10.


Korszerű tudomány

Kolozsi László

A farkas gyomrában

„Az egyik legjobb könyv 2014-ben Magyarországon” – geekz.444.hu

Ismerjük a történet végét. Családi házaikból kifüstölt romákat végeznek ki sötét ruhába öltözött idegenek. Egy kisfiú elszalad, utána mennek, levadásszák.
Miért válnak egyetemista fiatalok rasszista maffiózókká? Milyen indulatok és érdekek taszítják az egyetemi hallgatói önkormányzatokat szélsőséges politikai csoportok vonzáskörébe? Hogyan lehetséges az, hogy kulturált, képzett emberek aljas gyilkosok rémtetteiben közreműködnek? A kortárs magyar krimi e hátborzongatóan életszerű mesterműve a kirekesztés, a megbélyegzés végső, tragikus következményeivel szembesít, miközben elmeséli a kisiklott életű újságíró, Fehér Dávid fejlődéstörténetét. Kolozsi László kiváló ritmusú, pörgős regénye létező társadalmi folyamatok valós mozgatóit tárja fel. Olvasmányos nyelve és fordulatos cselekménye mögött pedig kirajzolódik a mai magyar társadalom legszégyenletesebb drámája.

Kolozsi László: A farkas gyomrában!

ISBN 978 963 293 370 2
Terjedelem: 516 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált, füles
Ára: 3490 Ft
Megjelenés: 2014.10.17.
E-könyvben is!


Tovább
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!