Új Ladák a láthatáron

Sokak számára évtizedeken át a Lada a szocialista luxus szimbóluma volt. A Trabant a szegényproli, a Wartburg és a Skoda a jobb módúaké - egy kocka-Ladát vagy pláne Lada Szamarát azonban már csak a tehetősebbek engedhettek meg maguknak. Aztán a rendszerváltással minden megváltozott. Ugorjunk is egy nagyot az időben.

Most éppen ott tartunk, hogy amióta a Renault átvette a Lada irányítását, egyetlen új modellel bővítették a kínálatot: Dacia Logan MCV előző generációjával. A folytatás a pletykák szerint ennél valamivel érdekesebb lesz – készül egy kisebb, ötajtós modell, amely nem lesz ennyire szolgai másolata egy már meglevő modellnek.

Arra persze nincs pénz, hogy a Lada számára teljesen önálló típust fejlesszenek, de a legújabb orosz pletykák szerint a Dacia Sandero egy alaposan átdolgozott változatának gyártása hamarosan megkezdődhet Togliattiban. Ennek – az eddig napvilágot látott vázlatok szerint – teljesen átalakított orr- és farrésze lenne, sőt, a hátsó ajtók vonalvezetése is eltérne a Romániában gyártott eredetiétől. Ez a modell talán még olcsóbb is lehet, mint a Largus néven kínált Logan MCV-klón, így kitölthetné a Granta és a nagy kombi közti űrt.

Az átalakítások ellenére az új Lada viszonylag hamar elkészülhet, úgy hallani, már jövőre megtarthatják a bemutatót.

Ha így lesz, az új modell kapós bérautóvá és szerepe lehet akár abban is, hogy Budapesten az autókölcsönzés mint üzletág további fejlődésnek induljon. 

Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!