Felháborodtak a Porsche árcsökkentése miatt

Nem véletlenül voltak felháborodva a vásárlók. Volt, aki kifizette autóját, majd három nappal később ugyanaz már közel 8 millió forinttal volt olcsóbb.

porse_vazlat.jpgAusztráliában a Porsche mindent megtesz annak érdekében, hogy a tervezettnél két évvel korábban, már 2016-ban az évi 3000 darabos határ fölé növelje eladásait. Legutóbb például árat csökkentettek, nem is keveset, hiszen a legnagyobb vágás 36 000 dollárt, 7,9 millió forintot jelentett a Panamera esetén.

Mintegy 50 vásárló jelezte rosszallását a Porsche irányába, köztük volt olyan ügyfél, aki három nappal korábban fizette ki a teljes árat annál, hogy azt jelentős mértékben lecsökkentették, de korábbi vásárlók is mérgesek voltak az autójuk azonnali értékvesztése miatt (lízing esetén ez befolyásolhatja a végtörlesztést). A Porsche képviselője szerint készültek erre a jelenségre, 40 esetben minimális (anyagi jellegű) volt az ügy, 10 esetben van szó komolyabb eljárásról, de ezt nem kívánták részletezni. A lépés miatt nem lesznek kevésbé exkluzívak a termékek, épp csak annyi történt most, hogy az alapáron adott extrák számának növelése helyett azok értékét adják oda a vásárlóknak, így számolta a német sportkocsi gyártó.

Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!