Húzós ára lesz a VW XL1-nek

Mindenki szeretne egy menő autót udvarába.  A VW XL1 modell ára állítólag 111 ezer euró lesz – írja a német dpa hírügynökség a WirtschaftsWoche értesülésére hivatkozva. Az elektromos mobilitás lesz az egyik fő témája a frankfurti IAA autószalonnak, az elektromos járművek azonban egyelőre még drágák, sőt, egyes esetekben szinte megfizethetetlenek.

A német kormány tervei szerint 2020-ban már egymillió elektromos autó rója majd a német utakat. Ez azonban a kocsik magas ára és viszonylag rövid hatótávolsága miatt egyelőre nehezen megvalósítható célnak tűnik.

A VW vezető lehet az elektromos autók piacán

Ahogy arra Martin Winterkorn, a Volkswagen elnöke néhány hete az Automobilwoche lapnak adott interjúban rámutatott, az olyan tisztán elektromos hajtású autók, mint például az e-Up és az e-Golf vagy háztartások második autójaként, vagy vállalati flottaautóként szolgálnak majd.

A Volkswagen a két elektromos VW modellt a szeptember második-harmadik hetében nyitva tartó frankfurti IAA autószalonon mutatja be. Az e-Up alapára a Volkswagen egy korábbi közleménye szerint 27 ezer euró lesz, szemben a benzinmotoros verzió kevesebb mint 10 ezer eurós alapárával. A négyüléses e-Up legközelebbi konkurense a Daimler kétüléses e-Smart modellje, melynek alapára 24 ezer euró. Az e-Golf a WiWo értesülése szerint alapáron 35 ezer euróba fog kerülni, míg benzinmotorral a Golf alapáron 17 ezer euróba kerül. A BMW elektromos “i3″ modelljét mutatja be a szalonon, amely alapáron 35 ezer euróba kerül, ugyanannyiba, mit a WiWo értesülése szerint az e-Golf. A Volkswagen a jó autók közé tartozik, de sajnos az ára miatt nem lesz olyan könnyen elérhető.

Címkék: autó, VW
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!