pr marketing szolgáltatás

Milyen laptop kell az autó diagnosztizálásához?

laptop auto diagnosztika szervizSzerviz, diagnosztika laptop segítségével

A modern járművek, autók, személygépkocsik fedélzeti számítógéppel vannak felszerelve, melyek időnként megmakacsolhatják magukat. Ettől függetlenül a legegyszerűbb megoldás, ha az autónkat laptop segítségével komputeres diagnosztikának vetjük alá, így felfedve az esetleges hibákat és sérüléseket.

A megfelelő szoftverrel ellátott laptop képernyőjén megjelenik az autó rendszerében lévő hiba, amit a szerviz szakemberei könnyedén kijavíthatnak, esetleg kicserélik a meghibásodott alkatrészeket. A szervizekben az utóbbi időben csak laptopokat használnak diagnosztikai feladatokra. A laptoppal kapcsolatos elvárás annyi, hogy megfelelően teljesítsen és kellően nagy kijelzővel rendelkezzen, amelyen jól láthatóak a hibák.

Miben különbözik az autós diagnosztikára, hiba keresésre alkalmas laptopok a normál használatra szánt gépektől? A szervizben és műhelyben használt laptop fokozottan ki van téve a por és kosz veszélyeinek, emellett a mechanikai behatások is jobban veszélyeztetik, ezért a laptop háza védett kell, hogy legyen.

A műhelyi körülmények számára a legmegfelelőbb az alumínium házzal szerelt, védett kijelzővel gyártott laptop. Értelemszerűen olyan akkumulátort kell szerelni a laptopba, mely ellenáll a már említett körülményeknek és hosszú üzemidőt biztosít a 24 órás nyitvatartási időben dolgozó szervizek számára is.

A laptop kijelzője fokozottan ki van téve a sérülésveszélynek, ezért a hibakijelzés idejére körültekintően kell elhelyeznünk az autó körül. A személyautók diagnosztikáját tehát a legkényelmesebben laptop segítségével végezhetjük el, de körültekintően kell kiválasztanunk az erre a feladatra alkalmas hardver eszközöket és a kijelző hibát is észre kell vennünk.

Tovább
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!

Mire jó az autós napellenző és szűrő

auto napellenzo szervizNagy divat lett a „miniképernyő”, de van értelme?

Sok néven emlegetik a személyautók szélvédőjére vagy napellenzőjére rögzíthető eszközt: tükröződésmentes üveg, tükröződésmentes képernyő, tükröződésmentes HD Visor, HD képernyő a vezető számára. A marketing reklámok szerint a "vezetés a nagy felbontású" lesz, és védi a vezetőt a napfény vakításától és a szembejövő fényszórókat is tompítja az éjszakai vezetés során. Olyanról már hallottunk, hogy HD felbontású kijelző például a laptopon, de szkeptikusak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy egy üveglap hogyan lehet HD felbontású.

Mit jelent tehát az, hogy a "vezetés nagy felbontású"? Az eszköz két lemezből áll: sárga és barna, melyek mint szűrők működnek, az egyik a nap sugarait, a másik az éjszakai fényszórók fényét szűri meg. De mit jelent a HD rövidítés - nem egyértelmű, mert a világosság a kép, sem a szűrőket nem jelentheti. Valószínűleg a HD képernyőjű laptopon dolgozó marketinges szakemberek reklámfogása lehetett.

Nézzük a fő funkciókat, ami napfény és a szembejövő fényszórók elleni védelem. Ebben az egységben a sárga szűrő éjjeli használatra tervezték, a barna - a nappali. A legtöbb autós, aki használta már ezt a „képernyőt” azt tapasztalhatja, hogy a napsugarakat nem igazán jól szűri ki, éjjel pedig a reflektorok fényének tompítása mellett láthatatlanná teszi az utat is, ezért nem ajánlott, nem biztonságos a használata.

Az autóvezetés közben használható optikai és okos eszközök közül nem mindegyik alkalmas arra, hogy biztonságossá tegye a vezetést, ezért kell körültekintően vásárolni, lehetőség szerint kérjük ki szakember vagy szerviz véleményét, segítségét.

Tovább
süti beállítások módosítása