Laptop csatlakoztatása az autó akkumulátorához

univerzalis autos laptop toltoMegoldás autós töltő vagy átalakító adapter

A laptop akkumulátora lehetőséget nyújt az autonóm használatra. Gyakran fordul elő, hogy csupán a kiépített elektromos hálózatot kell nélkülöznünk, de a személyautó közelében kell használni a laptopot vagy éppen benne ülve. A gépjárművek nagy teljesítményű akkumulátorára csatlakoztatva a laptop szinte korlátlan erőforrás birtokába juthat, legalábbis ameddig a benzin elegendő arra, hogy az autó generátora áramot fejlesszen az akkumulátorok töltéséhez.

A laptop csatlakoztatását az autó akkumulátorához többféle módon is megoldhatjuk. Mivel az autó és a laptop akkumulátora között van néhány különbség (áramerősség, teljesítmény és csatlakozótípus), ezeket át kell hidalni a megfelelő megoldásokkal.

Az első lehetőség, melyet ritkábban alkalmaznak, az a konkrét laptop típushoz vásárolt autós laptop töltő. Ez a töltő a szivargyújtóra csatlakoztatható és az autó akkumulátorának 12 Voltos feszültségét alakítja át a laptop akkumulátorának töltésére alkalmas feszültségre. Mivel a paraméterek és a csatlakozó típusa egy konkrét modellnek felel meg, ezért ezzel a töltővel más laptopokat nem tölthetünk, nem működtethetünk.

Ilyen töltőből nem sok félét gyártanak, s mivel a boltok az eladhatóbb, népszerű és univerzális típusokat forgalmazzák, megvásárlásuk reménytelenül nehézkes.

Az univerzális autós laptop töltő szintén az autó szivargyújtójáról kap áramot, viszont az adaptert beállíthatjuk a megfelelő feszültség értékre, melyet a laptopunk igényel, emellett a csomagban többféle csatlakozó típust is találunk, amely segítségével csatlakoztathatjuk jóformán az összes laptop típust.

Az egyik legjobb megoldás, mely nem csak a laptopok töltésére jó, de szinte bármilyen elektromos berendezés működtetésére alkalmas, a DC/AC átalakító adapter. Ezt az autó akkumulátorára vagy a szivargyújtóra csatlakoztatva 220 Voltos hagyományos áramot kapunk. Előnye, hogy bármilyen berendezést üzemeltethetünk vele, hátránya, hogy az első két autós laptop töltőhöz képest sokkal gyorsabban és nagyobb mértékben meríti az autó akkumulátorát.

Tovább
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!