Gondolatok a laptop töltőről

univerzalis laptop tolto - dell akkulaptop akkumulátor töltők: szerviz budapest

Áram nélkül nem működik a notebook

Ha a márkás, Asus, Lenovo vagy Samsung laptopod számára megfelelő laptop töltőt, azaz AC/DC áramátalakító adaptert keresel, akkor mindenképpen szakképzett szervizes segítségét kell kérni. Budapesten a Gradon és laptophardware szervizben mindig szívesen állnak a rendelkezésedre.

Hogyan válaszd ki a megfelelő laptop töltőt?

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen laptop töltőt kell vásárolni a szakboltban vagy webáruházban, nézd meg a régi akkumulátor töltő címkéjét. A legfontosabb paraméter az output felirat, ez jelöli a kimenő feszültséget, amivel a laptopodat tudod működtetni, illetve az akkumulátort tölteni. Ha nincs már meg a régi akkumulátor töltő, akkor a notebook típusa szerint kell keresgélni a szerviz weboldalán.

Nyílt egy szerviz is, a Gradon.hu domain alatt, és ott a /laptopszerviz/ könyvtárba egy Wordpress blogot telepítettek. Ez főleg a legjobb notebook márkák alkatrészeivel fog foglalkozni, egyelőre a Dell akku és az Asus laptoptöltő a két favorit oldal az új szervizblogban a számít

A következő paramétereket kell tudni a laptop töltőjéről:

  • V (volt) – kimenő feszültségérték, ez általában 19 V
  • A (amper) – a laptoptöltő adapterje által leadott áramerősség (max 9.5A)
  • W (Watt) – a laptop töltő teljesítménye
  • A laptop töltő csatlakozójának típusa (az a csatlakozó, mellyel a töltő a laptophoz csatlakozik.)

Tippek notebook töltő vásárlásához

Amennyiben a laptop töltő kimenő feszültsége megegyezik a gyári töltő paramétereivel és a csatlakozó típusa is megfelelő, megengedett, hogy a töltő által leadott áramerősség 1.5A-rel több legyen a gyárihoz képest.

Minden esetben ellenőrizd a töltő csatlakozóját. Ha a töltő minden elektromos paramétere egyezik az eredetivel, akkor is előfordulhat, hogy a csatlakozó nem stimmel.

A legtöbb esetben a laptop töltő adapterét a hálózathoz csatlakoztató kábel nem kötelező tartozék, ezért előfordulhat, hogy külön kell megvásárolni.

Tovább
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!