A budapesti autókölcsönző

autokolcsonzes-budapest.jpg     Valahol csak kell lennie egy ügyeletesnek, aki eligazít autókölcsönzés ügyében, gondoltam, talán fent az emeleten. De ahogy a csaknem teljes sötétségben végighaladtam a zárt ajtók előtt és kiértem az előtérbe, ahol valamivel jobb volt a világítás, már semmi kedvem nem volt az vakon ásító lépcsőházba belépni. Örültem, hogy látom a kijáratot, hogy nem tévedtem el a labirintusban, nem szippantott be valamelyik áporodott levegőjű álombugyor, hogy többé ne szabadulhassak az épület sajátlélegzésének túlvilági ritmusából és soha többé ne autózhassak Budapesten
    Már-már pánikszerűen távoztam az AUTÓKÖLCSÖNZŐ feliratú épületből, eszembe sem jutott, hogy bekukkantsak a portásfülke feketeségébe, vajon hortyog-e benne valaki. Ahogy jövetelünkkor, távozásomkor is meglepően könnyen nyílott a súlyos vasajtó, vigyáztam, be ne csapódjon mögöttem, nem akartam lármát kelteni, nehogy felriadjon álmából mögöttem ez a roppantul szuszogó dinoszaurusz, amely mindennek látszott, csak nem autóbérlésre szakosodott intézménynek..
    Mélyet lélegeztem a friss levegőből, jólesett, hogy kicsit megborzongtat a szél. No, akkor vissza az országútra, irány a Belváros.
    Eleinte semmi változást nem vettem észre, örültem, hogy újra szabad levegőn lehetek, elszántan lépdeltem az M+-as felé ugyanazon a mellékúton, amelyen ideig jöttünk. Aztán elbizonytalanodtam, mert olyan érzésem támadt, mintha órák hosszat bolyongtam volna az autókölcsönzőben, talán már éjfél is elmúlt. Hogy állítsak be ilyen későn az egyedülálló tanárnőhöz az Újlipótvárosban? Kellett nekem ennyi időt fölöslegesen eltöltenem az autó bérlési kísérlettel!
    Aztán arra lettem figyelmes, mintha valahogy a táj megváltozott volna az eltelt idő alatt, a tárgyak elvesztették kontúrjukat, puhább, süppedősebb lett a vidék. Vajon jó felé megyek-e, merült fel bennem. Vajon pontosan mögöttem van-e  az autókölcsönző? Mentemben hátranézve kisebb megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy nem látom az otromba épületet a villogó neonfelirattal, csak a behavazott Gellért-hegy kékes tömbje rajzolódik ki a csillagtalan ég szürkésen-sárgás háttere előtt. Megálltam, szusszantottam egyet, majd újra elindultam. Nem mondhatnám, hogy süket csend vett volna körül, kisebb-nagyobb zajok értek el hozzám különböző irányokból, csak autók zúgását és felvillanó fényszórókat nem sikerült regisztrálnom, hiába hegyeztem ki erre az érzékeimet.
    Megszaporáztam a lépteimet, ám alig vettem fel az erőltetett menetelés ritmusát, újabb furcsaságot vettem észre. Mintha már nem is akartam volna autót bérelni, mintha ez az egész dolog, ez az autókölcsönzés Budapesten lehetetlenné vált volna számomra.. Mielőtt elindultam volna, újra hallgatóztam egy kicsit, a fülemben érzékelt halk sistergésről azonban inkább csak arra következtethettem, hogy a saját vérkeringésemet hallom, nem pedig a távolban elhúzó autók zúgását.

 --------------

Télikertes marketing blog:

  • Üveg a házban és a télikertben A lakóházak és hétvégi házak tervezésekor, építésekor nem mindig fektetünk elég hangsúlyt az üvegfelületek kialakítására és az üvegre, mint építőanyagra. Télikert építés esetén természetesen más a helyzet, hiszen a tervezéshez is az a szándék vezet minket, hogy télen fűtés nélkül is kellemes meleg díszkertet
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!