Autók téli tárolása, akku töltés

Autó téli tárolása, autó akku téli tárolása, elhelyezése autó tárolas télen - téli akku

A XXI. század technikai fejlettségének köszönhetően nem befolyásolják életünket alapvetően az évszakok, a távolságok. Több száz, több ezer kilométerre élő rokonunknak, barátunknak tudunk másodpercek alatt sms üzenetet küldeni, repülővel vagy autóval minden távolság leküzdhető. A fejlődésnek köszönhetően télen is biztonságosan közlekedhetünk az utakon, különösen Budapesten. Mégis sokan döntenek úgy, hogy a tél beköszöntével inkább választják a tömegközlekedést, autójukat pedig leparkolják tavaszig. Különösen igaz ez a veterán autó tulajdonosokra. Az öreg autókban nagy károkat tudna okozni télen a sózott utak. Adunk néhány tanácsot azoknak, akik úgy döntenek, hogy télen nem autóval fognak közlekedni.

Tanácsok autók téli tárolásához

A leállítás előtt az egyik legfontosabb feladat a kaszni gondos lemosása és szárítása. Az észlelt korróziós foltokat vagy csiszoljuk le, vagy valamilyen rozsda-átalakítóval kenjük le. 24 óra elteltével a rozsdás felület helyén megjelenő szürkés-kékes szín jelzi a teljes átalakulást. Ezt követően vagy festékkel, vagy lakkréteggel vonjuk be a felületet. Célszerű az alvázvédő réteget is ellenőrizni és a sérült hiányzó felületeket pótolni. Ápolás után ügyelni kell a kocsiszekrény rendszeres szellőztetésére főleg akkor, ha olyan helyen tartjuk a gépkocsit, ahol védőhuzattal kell ellátni. A védőhuzat megfelelően feszüljön a kasznira, mert a laza huzatot a szél mozgatja, és az alá került porszemek a felületét összekarcolják.

Szabadban, védőhuzat nélküli tároláskor célszerű az autót viaszvédőréteggel bevonni. Különféle viasz-parafin, szilikon keverékek kaphatóak.

Az utastér padlórészének szőnyegei alá helyezzünk újságpapírt. A belső párásodás elkerülésére időnként engedjük le az ablakot, ill. fedett zárt helyen való tároláskor hagyjuk nyitva az ablakot. Lényeges a krómozott részek ápolása, erre szaküzletben sokféle autóápolási szert kaphatunk. Kérjünk tanácsot az eladóktól.

Öregebb gépkocsiknál fontos, a futómű és a gumiabroncsok kímélése, melyet felbakolással oldhatunk meg. Az alábakolás után az autó labilis állapotba kerül, ezért balesetveszélyes. Válasszuk ki körültekintően a tárolás helyszínét.

Autó akku téli tárolása, töltése

H a téli pihenő alatt elhanyagoljuk az aksit, tavasszal már vehetjük is az újat...

Közkeletű az a tévhit, hogy az autó téli tárolásakor a kiszerelt akkumulátort meleg helyen kell tartani. Tudni kell, hogy az akkunak mindig van önkisülése, vagyis akkor is merül, amikor nincs rajta fogyasztó.

Először is nagyon ügyeljünk arra, hogy az autó akku téli tárolása során a feszültség ne essen 10,5 volt alá!

Vagyis az akkumulátort a tél folyamán többször is tölteni kell. Tartsuk tehát az akkutöltő adaptert készenlétben, hetente mérjük meg az áramforrás feszültségét és ha közelíti a tíz voltot, kapcsoljuk rá a töltőt

Az önkisülés közbeni merülés annál gyorsabb, minél melegebb helyen áll az akku. +15 C fokon gyorsabban lemerül, mint -10 C fokon.

Autók téli tárolása körültekintő gondoskodást igényel. A cikk szól még: autó, autóápolás, sms küldés, autó télen, autó mosás, autó akkumulátor téli tárolása, töltése, alvázvédő, autó festés.

Nemcsak gépkocsinkról, házilag nevelt növényeinkről és gondoskodnunk kell télen, a fagyos téli kert nem alkalmas délszaki virágok átteleltetése

Növények téli elhelyezése üvegszobában

meleget-akkumulalo-telikert.jpgA lakóházak és hétvégi házak tervezésekor, építésekor nem mindig fektetünk elég hangsúlyt az üvegfelületek kialakítására és az üvegre, mint építőanyagra. Télikert építés esetén természetesen más a helyzet, hiszen a tervezéshez is az a szándék vezet minket, hogy télen fűtés nélkül is kellemes meleg díszkertet szerezzünk. Az ajtók és ablakok, egyéb konstrukciók legyártását a szakemberek végzik … Üveg házban növények téli tárolása a teraszon - télikert képek és a télikertépítés részletei...

cikk elhelyezése

Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!