Google helyezés javítás SEO szakértő segítségével

google-helyezes-javitas.jpgMinden weboldal tulajdonos azt szeretné, ha a számára fontos kulcsszóval indított internetes keresés eredményei között az ő honlapja előkelő helyen szerepelne. Ebben a keresőoptimalizálással foglalkozó SEO-szakember segíthet, aki abból indul ki, hogy minden honlap optimalizálható és minden találati pozíció javítható. Igaz, a siker mértéke már nagyban függ a honlap és a rajta végzett munka minőségétől, továbbá a konkurencia erősségétől.

Az optimalizációs munka során nem szabad megengedni, hogy a Google első helyre kerülés öncéllá váljon: a listákon való jobb pozícióba helyeződés mögött tartalmi fejlesztésnek, információs gazdagságnak, releváns webtartalomnak kell lennie - ennek hiányában csak időleges az előbbre haladás a találatok között, később radikális visszasorolódás történhet. A Google helyezések javítása tehát cél is, de inkább eszköz. Eszköz ahhoz, hogy a weblapunk minél több organikus találatot kapjon. Ha sok a kattintás, akkor többen látják meg, olvassák el a honlap tartalmát, így nőhet a vásárlók, kliensek, partnerek száma.

A SEO szakember azt is tudja, hogy minden olyan kattintás, amely kulcsszavas organikus keresés nyomán született, magát az oldalt is erősíti. Minden keres-talál-kattint interakció néhány ezrelékponttal magát a pozíciót is erősíti. Ha a rákeresések és ebből származó megnyitások száma égbe szökken, akkor idő után már maguk a kulcsszavas klikkelések tartják fenn a weboldal TOP10 vagy akár TOP1 helyezését.

Tovább
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!