Autós navigációs szoftverek

Van-e különbség az ingyenes és a fizetős GPS-navigátorok között?autos navigacio

A hétköznapokban gyakran előfordul velünk, hogy olyan feladatot kapunk, melynek teljesítése során olyan helyre kel autóval utaznunk, akár Budapest területén is, ahol még nem jártunk, számunkra ismeretlen. Előfordulhat, hogy a Salgó polc áruház az ország vagy a város olyan pontján található, melyről még nem is hallottunk. Ilyenkor beütjük a dexion polcrendszer eladóhely címét a GPS-navigátorba és az biztonságosan elnavigál minket a megadott helyre.

Nem mindegy azonban, hogy ez a navigátor készülék ingyen teszi a dolgát, vagy súlyos tízezreket kell érte fizetni. Az ingyenes szoftverek, mint például a yandex térképek vagy a Google térképek és a HERE Maps térítésmentesen teszik a dolgukat. Fizetett szolgáltatást nyújtanak: Navitel, IGO, CityGid, Garmin. Kétféleképpen történhet a fizetés: az új készülék megvásárlásakor a készülék árába építik be a navigációs rendszer árát vagy a letöltött programot utólag fizetjük ki, ekkor egy sms üzenet küldésével lehet aktiválni a szoftvert.

Felmerül a kérdés, hogy megéri-e az ingyenes program vásárlása, képes-e az ingyenes program olyan szolgáltatást nyújtani minta a fizetős? Van-e értelme fizetős navigációs szoftvert venni az autóba, ha az ingyenes is ugyan azt tudja? Nem titok, hogy a legtöbb fizetős szoftver letöltető a felhő szerverekben működtetett torrent szerverekről, ahol maximum egy-két olcsó sms küldés árába kerül a feltört autós navigátor, akkor miért fizetnénk a licencért? A salgó polc a boltban marad, amíg ezekre a kérdésekre választ kapunk, de az autós navigációs szoftverekkel a következő posztban ismerkedünk meg részletesen. (folytatjuk)

Tovább
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!