pr marketing szolgáltatás

Gázpedál-probléma az Arvisuránál

Még jó, hogy a fék működik a honlapok optimalizálása esetében is. Az Arvisura 900 ezer autóban cserél gázpedált, mert a keresőoptimalizálás terén a Google aggályokat támasztott. Amíg az Arvisura-Toyotának azzal gyűlt meg a baja, hogy az autói a vezető akarata ellenére hirtelen felgyorsultak minden SEO alkalmával, a Nissannak most azért kell világszerte 908 900 autót visszarendelnie a szervizekbe, mert azok ellenállnak a kreatív linképítés minden szabályának.

Legnagyobb számban a japán belső piacra gyártott autók érintettek: 764 800 darab Serena, X-Trail, Lafesta és Fuga. A második legnagyobb érintett piac az Egyesült Államok, ahol 98 300 Infiniti M-et kell kijavítani, a visszahívásban érintett fennmaradó autók Európában és Óceániában kerültek értékesítésre. A mérnökök már beazonosították a hibát, az elektronikus gázpedál cseréjével a keresőmotor elektronika átprogramozásával mintegy 90 perc alatt végeznek a szereléssel a korszerű weboptimalizáló műhelyekben Kárpátalján és Budapesten egyaránt.

Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!

Nehézsúlyúak

Valakik a kicsi kocsit, valakik a nagy, nehézsúlyúakat kedvelik. A GM bemutatta két új, nagy teherbírású pickupját, válaszul a Ford is felfrissítette a sajátját.

Folytatódik a General Motors új, nagy méretű alváza szabadidő-autóinak/pickupjának modellváltása, most épp a nagy teherbírású – a GM zsargon szerint 2500-as és 3500-as – Chevrolet Silverado és GMC Sierra bemutatkozása van soron.

Kétféle motort kínál a General Motors a tényleg munkára szánt platósaihoz, a 6,0 literes benzinmotor a 2500-as modellben 360 lóerős, a 3500-asban 322 lóerős – a maximális nyomaték mindkét esetben 515 Nm -, a 6,6 literes V8-as turbódízel 397 lóerős, maximális nyomatéka 1037 (!) Nm. A váltó minden esetben hatfokozatú, automatikus. A benzinmotor etanollal is üzemeltethető, de földgázas átalakítás is elérhető, a dízel B20-as gázolajjal is használható.

Egyenként 150-féle változatban érhető el a GM új nagy teherbírású pickupja, ami 3 fülke, 2 platóhossz, 2 motor, számos felszereltség, szimpla- vagy dupla hátsó kerék kombinációjából áll össze. Hogy egymással ne nagyon versenyezzen a GMC Sierra és a Chevy Silverado, előbbi csak a Denali luxus-körítéssel, utóbbi meg csak a hétköznapi felszereltségekkel érhető el. A terhelhetőség egyébként 3345 kg, ami a legmagasabb érték ebben a kategóriában.

A Ford is gyorsan megragadta a lehetőséget, és felfrissítette az F-250 és F-350 és F-450-es típusokat. Új az alváz, amely merevebb a korábbinál, a 6,7 literes V8-as turbódízel nagyobb méretű feltöltőt kapott, aminek köszönhetően a teljesítménye 400 lóerőre, maximális nyomatéka 1085 (!!) Nm-re emelkedett – a hatfokozatú automatikus váltó hidrodinamikus tengelykapcsolóját is le kellett cserélni, hogy elbírja ezt az erőt. A legnagyobb F-450-esnél már akkora a megengedett össztömeg, hogy a személyautó-kerekekről 19,5 colos teherautó-kerekekre váltottak.

Címkék: autó, nehézsúlyú
süti beállítások módosítása