Webszöveg írás - keresőmarketing

kreatív szövegírás, honlapszöveg készítése a keresőmarketing szempontok szerint: google honlapoptimalizálás, seo

pr-cikkiras-szovegirasAz internetes oldalakon elhelyezett webszöveg akkor optimális, ha nem csupán a honlaptulajdonos igényeinek felel meg tökéletesen, hanem eleget tesz a keresőprogramok támasztotta feltételeknek is. A Google-kereső például egyre inkább a webszájtok tartalmi értékeit veszi figyelembe, amikor kialakítja a kulcsszavas találati listákat (SERP). Ekkor száznál is több kritériumot vesz figyelembe - ezek fontossági sorrendjéről nem sokat tudhatunk (a cég saját titkaként kezeli), de a honlapoptimalizálással foglalkozó szakemberek empírikus úton már kitapasztalták, milyen szempontok szerint ajánlatos a honlapszöveget elkészíteni, a kulcsszavakra nézve relevánssá tenni, tagolni, és keresőbarát formába önteni. E munkálatoknak egy része már csak közvetlenül a webfelületen történhet az oldal teljes tartalmának ismeretében, de igen fontos elvárások már a megfogalmazás során érvényesíthetők. Éppen ezért a honlapszöveg kialakítást hozzáértő munkatársnak kell végeznie. Ha cég, vállalkozás nem rendelkezik ilyennek, ajánlatos külső segítséget kérni és profi szövegírót felkérni.

Hasonlóan nagy körültekintéssel kell eljárni a promóciós célokból más weboldalakon elhelyezett Public relations cikkek esetében is. Bővebben erről lásd társblogunk vonatkozó tartalmú bejegyzését:

honlapszöveg készítés és kreatív szövegírás - professzionális honlapszöveg készítése a keresőmarketing google-szempontjai szerint: a weboptimalizálás mint szolgáltatás; linképítés prcikk írásával - honlapoptimalizálás

 

Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!