Hogyan kell kicserélni az autó akkumulátorát?

akkumulator csere szerviz BudapestBudapesten a szervizben gyorsan cserélik az akkumulátort

 - Laptop diagnosztikával tesztelhető az autó akku töltése. A téli időszak különösen gyilkos lehet az autók akkumulátora számára. Budapesten, télen a rövid városi utazások alkalmával, amikor be kell kapcsolni a világítást, az ablakfűtést esetleg az ablaktörlőt, az akkumulátor nem tud rendesen feltöltődni, ezért megrövidül az életciklusa. Nem érdemes megvárni, amíg az akkumulátor teljesen megadja magát, hiszen ilyenkor az autó olyan elektronikai részei sem működnek, melyek fontosak a motor diagnosztikája szempontjából. Budapesten a legegyszerűbben és leggyorsabban úgy cserélhetjük ki az autó akkumulátorát, ha szervizbe visszük. Itt a szakemberek notebook és más műszerek segítségével tudják megmondani, hogy milyen típusú akkumulátort kell vásárolni és pillanatok alatt cserélik, esetleg a régi akkumulátort beszámítják az új árába. A szervizben csak a szakember lesz koszos akkumulátor csere közben, mi tiszták maradhatunk.

Mikor kell cserélni az akkumulátort?

Mielőtt szervizbe mennénk kicserélni az autó akkumulátorát, bizonyosodjunk meg róla, hogy ez a probléma. A legtöbb autó műszerfalán találunk akkumulátor töltöttség kijelzőt. A normál érték 13.8V – 14.2V járó motornál, 12.4-12.8V bedöglesztett motornál.

Ha van otthon akkumulátortöltő, megpróbálhatjuk saját kezűleg feltölteni az akkumulátort, mielőtt szervizbe vinnénk a járművet. A Budapesti szervizbe nehéz eljutni üzemen kívüli akkumulátorral.

Az új akkumulátor vásárlásakor nagyon oda kell figyelni, hogy milyen akkumulátor van az autóban. A boltokban és szervizekben rengeteg akkumulátor típus található, melyek nem felelnek meg az Ön autójának. Mindenképpen fel kell jegyezni a régi akkumulátor típusát és pontos modelljét, hiszen nem csak a feszültség érték és teljesítmény, hanem a pontos méretek is számítanak.

A sokféle akkumulátor típus miatt érdemes Budapesten szervizbe vinni a személyautót, és ott cseréltetni a rossz akkumulátort, hiszen a szakemberek meg tudják vizsgálni, hogy nincs-e egyéb oka az akkumulátor meghibásodásának, nem romlott-e el más alkatrész. Szükség esetén laptop diagnosztikának vetik alá az autót.

Hogyan kell kicserélni az autó akkumulátorát, ha szervizbe viszed Budapesten vagy más nagyvárosban, ahol szakember végzi el a munkát? További érdekes és fontos témák minden érdeklődő olvasónak: autó, Budapest, laptop akkumulátor, akkumulátor csere, szerviz.

Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!