Repülő taxit fejleszt a NASA és az Uber

repulő taxi szolgáltatásDubajban lesznek először repülő autók?

A nemrég Budapestről kitiltott taxitársaság az Uber a NASA-val együttműködve taxi szolgáltatásra alkalmas repülő járművek fejlesztésébe kezdett. A tesztjárművek már 2020-ban elkészülhetnek. Az Uber különlegessége, hogy a taxit okostelefon vagy laptop segítségével hívhatjuk házhoz, a rendszer az autók számára optimális útvonalakat tervez, így elvileg optimalizálja a taxisok költségeit is.

Dróntaxi vagy repülő autó?

A Tech Summit-on Liszabonban a konszern által közölt információkból az derül ki, hogy a cég nem csupán légiközlekedésre alkalmas járművekkel akarja csökkenteni a menetidőt és a költségeket, hanem a sofőröket cserélnék le számítógépekre. A „Dróntaxi” szolgáltatásnál így csak az üzemanyag ára merül fel, mint költség.

Autó vagy repülő

Budapesten egyelőre nem valószínű, hogy megjelennének a repülő taxik, de valójában milyen járművekre gondoljunk? A NASA által közölt információk szerint, négyüléses, helyből fel- és leszálló kis-repülőgépekről, esetleg quadrokopterekről lehet szó. Az alacsony magasságban közlekedő járművek 300 km/h sebességgel szállítják az utasokat. A repülő taxi minimális szállítási távolsága 20 kilométer lesz, ezen belül kénytelenek lesznek az utasok hagyományos autót választani az utazáshoz. A tesztszolgáltatás elindítására Dubajra esett a választás, mivel a be / fel szálláshoz a házak tetején leszállópályákat kell kialakítani.

A repülő taxi szolgáltatásának elindításáig még sok megoldandó probléma áll a kutatók előtt. A repülésbiztonság érdekében nagy teljesítményű repülésbiztonsági hálózatot kell létrehozni, mely folyamatosan figyeli és irányítja a taxikat. Az ilyen feladatok elvégzésére csak nagy teljesítményű számítógépek képesek, ezért nem lehetetlen, hogy kvantumszámítógép igénybevételére lesz szükség.

A Budapesti taxiszolgáltatásból kiszorított Uber valószínűleg nem tervezi, hogy repülőtaxi szolgáltatásával felkeresné Magyarországot, de semmi sem lehetetlen.

Repülő taxit fejleszt a NASA és az Uber a világ nagyvárosainak forgalmában veszteglők számára rendkívül jó hír ez. További izgalmas és érdekes részleteket olvashatsz, ha követed az alábbi témákat: autó bérlés szolgáltatás, Budapest autó szerviz, Dell laptop javítás, bérlés szolgáltatás ára, Uber laptop alkalmazás, taxi okostelefon alkalmazás.

Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!