pr marketing szolgáltatás

Akkumulátor töltő - kínálat Budapesten

Márkás laptoptöltők és akkuk: Apple, Asus, Dell

apple-asus-dell-akku-tolto.jpg

Töltsd újra, Sam!

Mint azt az autótulajdonos is tudják, a kocsi aksija is lemerül, ha nem működik a töltés a generátor vagy a feszültség és áram átalakító adapter meghibásodása miatt. Ugyanígy a legtöbb notebook számítógép utótöltés nélkül átlagosan 6-10 órán keresztül képes saját, teljesen feltöltött akkujáról működni. A gépkocsi aksijára sajnos nem köthetjük rá, nemcsak azért, mert nincs hozzá csatlakozó, hanem kompatibilitási gondok is felmerülhetnek.

Ám az akkut muszáj időben újratölteni, különben már facebookozni vagy a Google-keresőben a legjobb laptop töltő típust megtalálni sem tudod! De addig is takarékoskodhatsz.

Viszont jó tudni, hogy a notebook számítógép autonóm üzemideje sokban függ a használat intenzitásától és a futtatott programok energiaigényétől. A hosszabb munkához egy nagy teljesítményű áramforrásra, AC/DC adapterre vagy más szóval akkumulátor töltőre vagy még pontosabban laptoptöltőre van szükség.

Notebook akkumulátor töltő vásárlása Budapesten

Ne autószervízbe menjél. Itt a számtech a nyerő. Vedd figyelembe, hogy a notebook számítógép energiaellátása a feladat és ez a készüléked működésének kulcsa, ezért lehetőleg jó minőségű, gyári eredeti töltőt vásárolj.

A Tajvanon vagy Kínában gyártott, olcsó utánzatokba nem építik bele a szükséges biztonsági elektronikát, biztosítékot, más szóval konkrollert. A legjobb gyári laptopmárkához azonon minőségű 

Tovább
Írta: pr marketing webszolgálat Szólj hozzá!

Diósdi autómentő

Az alábbiakban azoknak igyekszünk segítséget nyújtani, akiknek diósdi autómentőre lenne szükségük és mindenképp megbízható és gyors segítségre vágynak.

autómentő diósd

Diósd, mint a budapesti agglomeráció egyik települése, fontos szerepet tölt be, hiszen az Érdről, Százhalombattáról, vagy akár a Törökbálintról érkezők is ezen a településen át haladhat, ha Budapest a célja. Az olykor megnövekvő átmenő forgalomban, azonban könnyen előfordulhat, hogy Diósdon autómentőre lenne szükségünk. Amennyiben mi magunk is így járnánk, akkor az alábbiakban erre is nyújtunk egy kiváló megoldást.

Diósd közlekedése

Diósd önmagában nem egy nagy létszámú település, a maga alig több, mint 10.000 lakosával. Ugyanakkor elhelyezkedése miatt semmiképp sem elhanyagolható tényező, közlekedés szempontjából.

Diósdon áthaladva, ugyanis csatlakozhatunk a 6-os, valamint a 7-es útra is, ami miatt számíthatunk rá, hogy az áthaladó forgalom is időről- időre megnövekedhet. Ez hatványozottan igaz, ha Érdről, Százhalombattáról, vagy akár Törökbálintról is megindulnak a főváros felé ingázók.

Szerencsére Diósd infrastruktúrája jónak mondható, hiszen útjai jó minőségűek, de ettől függetlenül bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy az út szélére kényszerül járművével. Ilyenkor persze fejvesztve kereshetjük a megoldást, de az alábbiakban erre kínálunk egy tökéletes megoldást.

Tovább

Fogorvosi szolgáltatás Budapesten

Fogászati rendelő a 13. kerületben

fogorvos szolgáltatás BudapestTalán kijelenthetjük, hogy nincs olyan ember, akinek ne lenne élete során problémája a fogaival, ezért igénybe kell venni a fogorvosi szolgáltatást Budapesten. Az viszont már korántsem egyértelmű, hogy a különböző fogászati panaszokkal milyen rendelőt érdemes felkeresni? Ebben próbálunk segíteni

Egy kisebb fogorvosi rendelő Budapesten egy, vagy két székkel működik és általában nem tud minden igényt kielégíteni. A fogakat érintő sérülések és elváltozások azonban több fogászati területet is érinthetnek és kezelésük időnként specialisták bevonását teszi szükségessé. Tehát ne azt nézzük, hogy milyen szép a berendezése egy rendelőnek, hanem az ott dolgozók tudása és a rendelő felszereltsége szerint keressünk fogorvosi rendelőt.

Panaszok, amivel fogászatot keresünk

 • A legtöbb esetben fogszuvasodás miatt keresik fel a fogorvost. Egy egyszerű tömés, vagy fogkőlevétel, illetve a protetikai fogpótlás nem igényel szakvizsgához kötött végzettséget, ezért bármelyik budapesti rendelőben elvégeztethetjük. Keressünk olyan fogorvosi rendelőt, amelyiket ajánlják ismerőseink, vagy számunkra előnyösen megközelíthető.
 • Komplex fogászati probléma esetén (kitört fog, súlyos fogágybetegség, foghiány pótlása implantátummal, stb) azonban válasszunk körültekintően olyan fogorvosi rendelőt, ahol a különböző szakterületek specialistái egy helyen, egymás munkáját kiegészítve tudnak szolgáltatást nyújtani, megoldást találni a panaszokra.

Kezelések a fogorvosi rendelőben

Diagnosztika, állapotfelmérés a budapesti fogorvosnál: a fogászati kivizsgálás ugyanolyan fontos, mint más betegség esetén. A fogak egészségének megtartása érdekében rendszeres ellenőrzésekre van szükség. A félévente/évente ajánlott kivizsgálás lehetővé teszi, hogy a szájüreg esetleges elváltozásai mielőbb kiderüljenek, és egyszerűen, minimális beavatkozással kezelhetőek legyenek.

Száj-, és dentálhigiénés kezelések

A fogakra rakódott fogkőtől érdemes félévente megszabadulni. Ellenkező esetben a baktériumok könnyű célpontja lesz a fogzománc, melynek károsodásával rövid időn belül létrejön a fogszuvasodás.

Esztétikai kezelésekkel helyreállítható a mosoly varázsa

Sérült, elszíneződött fogazat esetében megoldást nyújtanak a fogászati héjak, koronák, vagy a több fog pótlására szolgáló hidak. A személyre szabott kezelések biztosítják csak a teljes megújulást, a hosszú távú megelégedettséget.

Parodontológia

A kezeletlen fogkő, a baktériumok folyamatos jelenlétének köszönhetően, igen súlyos ínygyulladáshoz vezethet, melynek egyenes következménye az íny sorvadása, majd a csont károsodása. Az elhúzódó, kezeletlen elváltozás a fog kiesését eredményezheti. A fogágybetegségek (a fog körüli tartószövetek megbetegedései) elkerüléséért javasolt félévenként eljárni fogkő eltávolításra, és kontroll vizsgálatra. Az időben visszafordított folyamatok fogéletet mentenek!

Gyermekfogászat

Ne felejtsük, gyermekeink fogai nagyon sérülékenyek. Minél kisebb korban elkezdődik a rendszeres budapesti fogászati ellenőrzés, annál természetesebb lesz gyermekünk számára fogorvoshoz járás. Mihamarabb orvosolják már kisgyermekkorban a kezdeti problémákat, annál hosszabb távra garantálható az egészséges fogak megtartása. A megelőzés jelentősége óriási, egész életükre kihatással lesz a dentális egészség megőrzése.

Konzerváló fogászat: a fog egészségének meggyengülése, vagy sérülése visszafordítható a konzerváló kezelésekkel. A modern helyreállító technikák lehetővé teszik a teljes körű funkcionális és esztétikai megújulást. Minél kisebb a károsodás, annál egyszerűbb és költséghatékonyabb a kezelés. Panasz esetén érdemes fogorvoshoz fordulni még akkor is, ha a problémája nem jár fájdalommal. Nagy kincs a természetes, saját fog, ne kockáztassa időhúzással.

Gyökérkezelés, Endodoncia

A fog gyökerét érintő beavatkozások nagy szakmai tapasztalatot igényelnek. A kiterjedt, elhanyagolt szuvasodások sok esetben sodorják veszélybe a fog megtarthatóságát. A gyökérkezelés lehetőséget ad a saját fog megőrzésére.

Szájsebészet Budapest

A szájsebészet műtéti megoldásai nagyban hozzájárulnak a szájüreg és a fogak, állkapcsok egészségének helyreállításához. A korszerű érzéstelenítési eljárásokkal nen kell tartani a fájdalomtól, bátran bevállalhatja a kezelést.

Implantológia

Elvesztett fogat implantátummal lehet a leghatékonyabb módon pótolni. A műgyökér beültetés modern, biztonságos, időtálló megoldás a fogvesztés problémájára.

Fogszabályozás: A fogak szabályozása mára egy külön szakterületté nőtte ki magát. A fogak rendezetlensége, helytelen pozíciója számos későbbi diszfunkciót és panaszt okozhat, ezért korrekciójuk orvoslást igényel.

Tovább

Parkolás a 13. kerületi fogorvosnál

Ha autóval érkezik a fogászati rendelésre

parkolas budapest fogaszatHa a budapesti fogászati rendelésre autóval érkezik, meg kell oldani a biztonságos és kényelmes parkolást is. A 13. kerületben a fogorvosi klinika közelében is talál megfelelő helyet, de először lássuk, hogyan választanak a budapestiek fogászatot.

Fogászati rendelők a 13. kerületben

Kerületenként több rendelő közül is választhatnak a fogászati problémákkal küzdők, igényeiknek megfelelően. Számos esetben azt veszik figyelembe a betegek, hogy a rendelőnek milyen az elhelyezkedése, milyen messze van a lakóhelyhez, esetleg a munkahelyhez, és hogy milyen módon lehet megközelíteni azt. Bár Budapesten megoldott és kiépült a tömegközlekedés, sajnos gyakran csak többszöri átszállással érhető el egy eldugottabb fogorvosi klinika. Ez például munka után, az esti órákban már kimondottan hátrányosan érinti a szájsebészeti ellátást igénylőket, hiszen mielőbb szeretnének átesni a beavatkozáson és rövid időn belül hazajutni.

A fogászati rendelő az alábbi módokon közelíthető meg:

 • busszal
 • személyautóval
 • bérelt autóval
 • taxival
 • gyalog.

Szerencsére a 13. kerületben kényelmes a közlekedési lehetőség. A kerület adottságainak köszönhetően szinte minden rendelő jól elérhető mind a tömegközlekedést használva, mind saját autóval érkezve a kezelésre.

Amennyiben villamossal vagy busszal, esetleg egyéb tömegközlekedési eszközzel érkeznek a GoldenDentálhoz, otthonukban az internet segítségével, vagy telefonos applikációk használatával előre meg tudják keresni az útvonalat.

Autóval érkezőknek szintén akár a Google Maps segítségével is megtervezhetik az útvonalat, itt a parkoláshoz is kapnak megfelelő útmutatást.

Az angyalföldi közlekedés

Sok kerületben, főként a túlzsúfolt belvárosban, problémát okoz a rendelők előtti parkolás az autóval.
A 13. kerületben a hosszú idejű várakozás és a parkolás is jól megoldható, általában gyorsan találhatunk üres parkolóhelyeken.

Napjainkban, szerencsére a telefonos applikációk használatával már a parkolási díj megfizetése is egyszerűen megoldható, esetleges hosszabb várakozás vagy elhúzódó kezelési procedúra alatt sem kell gyakran kiszaladgálni az automatához hogy újabb érme bedobásával nyújtsuk meg a parkolási időt.

Miért kell applilkációt használni?

A sok hercehurca megelőzése lehetővé teszi, hogy a páciensek csak a kezelésre összpontosítsanak, stressz és felesleges izgalmak nélkül.

Természetesen, a betegek kényelme érdekében nem csupán ezek a fontos tényezők. Számos kritériumnak kell megfelelnie egy modern fogászati rendelőnek Budapesten: szükség van egy kényelmes, tágas váróra, modern felszereléssel felszerelt kezelőszobákra csakúgy, mint a digitális radiológia adta diagnosztika lehetőségére.

A magasan képzett orvosok, szájsebészek és a kezelésben részt vevő dolgozók, nővérek eleget tesznek a higiénia és az aszepsis szempontjából igen fontos előírásoknak is a páciensek biztonsága érdekében. A megfelelő fertőtlenítési eljárások alkalmazása mindig kiemelt figyelmet érdemel, ezen kívül a veszélyes hulladék, vagy az eldobott, egyszer használatos, szennyezett eszközök kezelése és szabályos tárolása, hulladék megsemmisítése se marad el.

A megfelelő fogorvos Budapesten

A fogorvosi ellátás kimagasló minőségének biztosítása a budapesti fogászati klinikán, egy rendkívül összetett dolog, nem lehet csupán egy-egy szempontra zsugorítani. A fogorvos személyéhez fűződő jó és bizalmi viszony sok más szempontot felülírhat, ezért elsődleges jelentőségű, hogy a páciensek félelmeit jól kezeljék a rendelő dolgozói és a betegek kellő felvilágosítást kapjanak a rájuk váró beavatkozás előtt.

Tovább

Mire figyelj egy horvát nyaralás során?

horvatorszag.jpgAhogy közeledik a nyár egyre több család és társaság számára lesz aktuális téma egy horvátországi nyaralás előtt, hogy pontosan mire is érdemes figyelni indulás előtt és a nyaralás során. Sajnos sokakkal megeshet, hogy nem várt költségekbe szaladnak bele, vagy olyan helyzetbe csöppennek, amit nem tudnak kezelni hirtelen. Éppen ezért most összegyűjtöttük mire is figyeljünk egy horvát nyaralás során, hogy mindenre felkészülhessünk.

Figyeljünk a fizető eszközre!

Rengetegen vétik azt a hibát, hogy csak és kizárólag euróval a zsebükben indulnak útnak. Bár Horvátország is európai uniós állam és elfogadják az EU hivatalos pénznemét, de a legtöbb helyen a horvát pénznem, vagyis a kuna az elfogadott fizetőeszköz. Tehát jó eséllyel a Plitvicei-tavaknál járva az ajándékboltokban nem fogunk tudni euróval fizetni, ezért jó ha meglapul pénztárcánkban némi horvát kuna is. Ez már csak ezért is javallott, hiszen nem is drága a horvát valuta beszerzése. Napi árfolyamtól függően nagyjából 45 forintos áron vehetünk magunkhoz 1 kunát.

Nem mindegy, mikor indulunk!

Bevett szokás, hogy a turnusok szombaton váltják egymást. Ezért készüljünk fel, hogyha szombaton kelünk útra, akkor könnyedén belefuthatunk egy 20-30 km-es dugóba is. Az indulásra emiatt inkább a vasárnap javallott, mert ilyenkor már érzékelhetően kevesebben utaznak.

Természetesen további torlódásra számíthatunk még a határátkelőknél, illetve a Zágráb felé vezető ingyenes útszakaszokon is, hiszen sokan erre felé próbálnak spórolni az útiköltségen.

Ne felejtsük otthon az okmányokat!

Horvátország határait, mivel szintén EU-s országról van szó, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal is átléphetik. Amennyiben gépkocsival utazunk, akkor fel kell mutatni a vezetői engedélyt, a forgalmi engedélyt és a zöldkártyát is. Emellett az esetleges kellemetlenségekre (baleset, orvosi ellátás stb.) felkészülve érdemes utasbiztosítást kötni még indulás előtt, így sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat egy váratlan balszerencsés helyzetben.

Figyeljünk, hol tankolunk!

Mindenképp érdemes figyelnünk arra is, hogy még a hazai üzemanyag állomásokon tankoljunk. Ezzel több ezret is spórolhatunk, hiszen a határon túl némileg drágábban juthatunk hozzá a benzinhez és a gázolajhoz. Amennyiben adott a lehetőség közvetlenül a határ előtt tankoljunk minél többet, ezzel komoly összegeket spórolhatunk a nyaralás során.

Számoljunk az útdíjakkal!

Ha autóval utazunk Horvátországba, érdemes előre kalkulálni az autópálya-díjakat is, hogy ne menet közben érjen minket a meglepetés. A díjak az útszakaszok hosszától függően változhatnak, de nagyjából 40 és 150 kuna közé tehetők a szakaszdíjjak.

Azonban nem csak az autópálya-díjakkal és a benzinköltséggel kell számolni. A Horvátországban felmerülő parkolási díjak városonként eltérőek lehetnek. A parkolás díja átlagosan 6-8 kuna volt 2019-ben, várhatóan ez az összeg alig fog változni a következő években.

Jegyezzük fel a fontosabb telefonszámokat!

Ha megtörténik a baj, akkor se érdemes pánikba esnünk, a legjobb, ha a legfontosabb telefonszámok tárcsázó közeli állapotban tartjuk. Ezek a telefonszámok az alábbiak:

 • segélyhívó: 112
 • rendőrség: 192
 • tűzoltóság: 193
 • mentő: 194
 • segélyszolgálat: 1987
 • autómentő: +36 70 62 62 777

Mit tegyünk baleset esetén?

Tovább

Hol vegyek bukósisakot?

Irány a bukósisak webáruház!

motoros-bukosisak.jpgTalán a korszellem hozza azt, hogy egyre többen vásárolnak az otthon kényelméből, s a fotelban hátradőlve veszik szemügyre, milyen pozitívumokkal kecsegtet, ha online töltjük meg bevásárlókosarunkat. Így például egy bukósisak webáruház is több előnnyel szolgálhat számunkra, mintha bolttól boltig ingázva igyekeznénk megkeresni a számunkra legideálisabb fejfedőt.

Bukósisakkal biztonságosabb!

Az ember hajlamos vállat vonni, mondván, hogy vele úgy sem történhet baleset, ha két kerékre pattan. Ám egy minőségi bukósisak akár életmentő is lehet. Elengedhetetlen és természetesen kötelező is a biztonságos motorozáshoz. Azaz megér némi befektetést egy minőségi darab beszerzése. Ha nem is feltétlenül a külcsín miatt, saját egészségünk érdekében mindenképp!

Olcsóbb, átláthatóbb?

Jóllehet ahhoz egy alapos piackutatásra lenne szükségünk, hogy egyszerűen csak kijelentsük: egy bukósisak megvásárlása minden esetben olcsóbb az interneten keresztül. Így ha ezt nem is mondhatjuk joggal, azt meg kell jegyeznünk, hogy sok esetben spórolhatunk, ha online vásároljuk meg a kiszemelt darabot. S persze, a választás kérdése sem elhanyagolható ebben az esetben: néhány webáruház kínálatát összevetve átfogó képet kaphatunk a bukósisak-piacról. Ezt hagyományos bolti bevásárlás során aligha tehetnénk meg.

 • Tipp: érdemes összehasonlítani a webshopok kínálatát, s arról a helyről vásárolni, ahol bővebb leírást kapunk a bukósisakok mellé. Természetesen a méretezés kapcsán nyújtott információközlés terén is nagyban különböznek a forgalmazók, érdemes tehát e szempont szerint is mérlegelni, melyik boltból vásárolunk. Ugyanígy meg kell nézni azt is, milyen feltételekkel cseréli ki a bolt a nem megfelelően kiválasztott méretet. Segíthet, ha vannak vásárlói vélemények az üzlet tevékenysége kapcsán!

Bőség zavara

A már rutinos motorosok számára nyilvánvalóan nem kérdéses az, mely bukósisak a legideálisabb számukra. Cross, nyitott, zárt, s akár felnyitható típusokból is válogathatnak a vásárlók, jóllehet ahány webshop van, annyiféle kategorizálás létezik. Például a következő szempontok is segíthetnek a választásban.

 • Akad olyan vélemény, mely szerint érdemes az út hosszát is figyelembe venni a bukósisak kiválasztásakor. Hosszabb távolságnál és nagyobb sebességnél zavaró lehet a menetszél ereje, mely egy zárható bukósisak esetén jobban kizárható, mint a nyitott típusok esetében. A nagy szél ráadásul a szemet is bánthatja, zavarva ezzel a navigálás biztonságát.
 • Nem egy fejfedőt UV ellenzővel is elláttak, mely a tűző nap ellen is nagyobb védelmet nyújthat.
 • A speciálisan kialakított felnyitható bukósisak egyfajta köztes alternatíva és praktikus viselet lehet annak, aki zárt, esetenként azonban mégis nyitott fejfedőre vágyik.
 • Kitérhetünk a választáskor a karcállóság kérdésére is.

Nagyobb színválaszték

Ugyan boltja válogatja, de egy-egy üzlet aligha tud akkora árukészlettel dolgozni, mint egy webáruház. Így nem csak stílusban és méretben, de színben és dizájnban is nagyobb választékot találhatunk egy-egy bukósisak webáruházban.

Tovább

Autó ülés kárpit tisztítása

Kárpitozás előtt próbáld meg kitisztítani

auto-karpit-budapest.jpgAz autóülés kárpitja strapabíró anyagból készül, a hosszú használattól azonban idővel kifakul, kikopik, koszolódok vagy megsérül. Sokan használnak üléshuzatot, hogy megvédjék a személygépkocsi kárpitozott ülését, azonban rengetegen gondolják úgy, hogy az autóhoz hozzátartozik az eredeti ülésborítás.

A budapesti autósok azzal a dilemmával találják magukat szemben, hogy kárpitost keressenek, vegyék igénybe kárpittisztítók szolgáltatását vagy próbálják meg sajátkezűleg rendbe hozni az összekoszolódott szövetet.

Üléshuzat előtt tisztítás

Jó megoldásnak tűnhet, ha egyszerűen elfedjük a hiányosságokat és üléshuzatot húzunk az elhasználódott ülésre. Ez azonban csak látszatmegoldás, nem beszélve arról, hogy az ülés kárpitjának helyzetét rontja is.

Mielőtt felhúznánk az új huzatot, érdemes kitakarítani, kiporszívózni az autót, lehetőség szerint speciális tisztítószer használata is javallott. Ha porszívózás nélkül húzzuk fel a védőhuzatot, a koszdarabok mindkét anyagba benyomódnak, beivódnak, lehetetlenné, de lagalábbis körülményessé téve a későbbi tisztítást.

Az ülés tisztításához szükséges eszközök

 • porszívó – annál jobb, minél erősebb. Érdemes takarítógépet használni, de ajánlott a porzsák nélküli változat, hiszen a kárpittisztító habjának eltávolítása lesz a feladata.
 • szivacs – bármilyen megfelel, de a nagyméretű darabokkal kényelmesebb dolgozni.
 • kefe – mindenképpen a kárpit típusához igazítva kell kiválasztani a megfelelő sűrűségű és keménységű típust.
 • kárpittisztító szer.

A kárpittisztító szer kiválasztása meglehetősen nehéz feladat. Figyeljünk oda arra, hogy olyat válasszunk, mely rövid ideig aktív, így elkerülhetjük, hogy a hatóanyag a ruhánkban is kárt tegyen a későbbiek során.

A kárpittisztítás menete

A Budapesten lakók számára nehéz megtalálni a megfelelő helyszínt a kárpit kitakarításához. A kertes házzal rendelkezőknek könnyebb a helyzetük, a lakásban élők már problémákba ütközhetnek. Kell egy olyan helyet találni, ahol van megfelelő áramforrás a porszívó számára.

A kárpittisztítás menete:

 • a kárpittisztító szer előkészítése (feloldása vagy a flakon felrázása)
 • alaposan porszívózzuk át az ülést
 • a szer felvitele az autó ülésére a szivaccsal
 • dörzsöljük át kefével
 • hagyjuk állni
 • alaposan porszívózzuk ki a felszínre hozott koszt és a szer maradványait.

Ha tönkrement a kárpit, a budapesti kárpitosok lecserélhetik azt.

Tovább

Miért béreljek Hummer limuzint?

Limocenter: Hummer limuzin bérlése

hummer limuzin bérléseBárki számára elérhető egy olyan exkluzív élményt garantáló szolgáltatás, amit csak így élhetünk át! A limuzin mindenkinek a gazdagság, a luxus megtestesítője. A Limocenter számodra is biztosítja ezt az érzést annyi időre, amennyire csak szeretnéd!

Miért érdemes limuzint bérelni? Mit érdemes tudni a limuzin bérlésről? Ebből a cikkből kiderül!

1, Hummer limuzin bérlés előnyei - Együtt lehet a baráti társaság

Ha egy nagyobb társaság megy bulizni, legénybúcsúra, lánybúcsúra vagy bármilyen rendezvényre, akkor elég a Humvee-t kibérelni. Nem kellenek taxik, amik együtt már drágábbak is lennének. Saját autóknál is szétesik a csapat és a sofőrök egy pohárral se ihatnak. A limó bérlésnél nincsenek ilyen problémák! Együtt marad a banda és végig megmarad a garantált buli hangulat. Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek tetszeni fog ez a megoldás!

2, Hummer limuzin bérlés előnyei – Garantált az egyedi ajándék

Gondolkozol még azon, hogy milyen ajándékot adj? Szeretnél valami olyat adni, amit még biztosan nem kapott? Nehéz ilyet találni és hamarosan itt az időpont? Ha egy Hummer limuzinnal érkezel szeretted házához, akkor garantált a meglepődés. Lehet születésnap, házassági évforduló, Valentin nap, karácsony, a limuzin bérlés garantált meglepetés nőnek és férfinek egyaránt!

Összehozhatod az egész baráti társaságot vagy lehettek kettesben is, ilyet még nem kapott senkitől se!

3, Hummer limuzin bérlés előnyei – Megkoronázza a pillanatot

Egy esküvő esetében különösen igaz az, hogy szeretnénk minden részletét különlegessé tenni. Nagyon fontosak az apró kiegészítők, a részletek összehangoltsága. Ahhoz, hogy elkápráztassuk a násznépet, az exkluzív, drága dolgok is hozzá tartoznak. Ha ezt megfizethető áron tudjuk biztosítani, akkor nem szabad kihagyni a lehetőséget.

Megkoronázza a pillanatot és évek múlva visszanézve a fotókat, büszke és elégedett lehetsz, hogy jó döntést hoztál!

4, Hummer limuzin bérlés előnyei – Mindenki emlékezni fog rá

A legfontosabb az, hogy neked tetszen, ez természetes. De azért legyünk őszinték! Az se rossz érzés, amikor csodálkozó szempárok merednek rád és a limuzinra. Sőt, még hónapok, évek múlva is azt mesélik, hogy milyen csodás volt az a limuzin, amivel utaztál, utaztatok. Szeretnénk lenyűgözni barátainkat, rokonainkat, közvetlen családtagjainkat. A Hummer limó bérlés erre is a legjobb megoldás!

Tovább

A laptop, mint autós GPS navigátor

navigálás: google térkép laptop kijelzőn -

gps laptopHogyan csináljam? Tippek és tanácsok

Az autós GPS navigátor egy modern eszköz, mely segítségével valós időben nyomon követhető a személyautó mozgása, illetve meghatározható pontos koordinátái, helye a térképen. A navigációs szoftver a helymeghatározást követően a célállomástól függően meghatározza az optimális útvonalakat és elvezet, elnavigálja a járművet a célhoz. Ez egy rendkívül hasznos dolog egy ismeretlen városban, például Budapesten, hiszen így keresgélés nélkül, a lehető legrövidebb útvonalon juthatunk el úticélunkhoz.

Milyen autós navigátorok léteznek?

Korábban az autós navigátorok önálló számítógépek, a mai tabletekhez hasonló eszközök voltak, kizárólag a térképszoftver futtatására alkalmas hardverrel. A kompakt kütyük előnye volt, mely egyben hátrányuknak is bizonyult, hogy kizárólag egyetlen szoftver futtatására alkalmasak, ami az energiafelhasználás szempontjából előnyös, viszont a program frissítése nehézkes, cseréjéhez pedig az eszközt is cserélni kellett.

A laptophoz és tablethez viszonyítva az autós GPS navigátorok rendkívül drágák, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy csak egyetlen funkciót látnak el. Az okostelefonok fejlődése hozta a nagy változást a navigációs piacon, hiszen az Androidos telefonokban alapfelszereltség a helymeghatározási lehetőség. Kevesen tudják, hogy a laptop is alkalmas a navigációs szoftver futtatására, nagyobb kijelzője pedig kényelmessé és egyértelművé teszi a navigálást.

GPS a laptopban

A laptop beállítása navigációs feladatok ellátásához nem túl bonyolult, nem szükséges szervizbe vinni a gépet, de aki nem szeretne bajlódni ezzel, nyugodtan forduljon szakemberhez. A mobil számítógép használata navigációs feladatokra takarékos megoldás lehet, hiszen nincs szükség egyéb hardver beszerzésére.

GPS modullal rendelkező laptoptípusok:

 • Lenovo Yoga Book
 • Hewlet Pakard ZBook szériája
 • Dell Latitude 12 Rugged Extreme
 • Panasonic CF sorozat.

Mit tegyek, ha nincs GPS adó-vevő a számítógépben?

A GPS modul nélküli laptopok tulajdonosainak sem kell lemondaniuk az egyszerűsített navigációs berendezésről. Könnyen vásárolható USB-portra csatlakoztató külső GPS helymeghatározó hardver is. Találhatunk Bluetooth-ra csatlakozó eszközt is, ez azonban kiegészítő tápellátást igényel.

A laptophoz csatlakoztatható a GPS helymeghatározó, ezután komolyabb szoftverre sincs szükség, hiszen a maps.google.hu oldalra belépve, a Google térképe is elnavigálhatja autónkat a célhoz.

Tovább

Repülő taxit fejleszt a NASA és az Uber

repulő taxi szolgáltatásDubajban lesznek először repülő autók?

A nemrég Budapestről kitiltott taxitársaság az Uber a NASA-val együttműködve taxi szolgáltatásra alkalmas repülő járművek fejlesztésébe kezdett. A tesztjárművek már 2020-ban elkészülhetnek. Az Uber különlegessége, hogy a taxit okostelefon vagy laptop segítségével hívhatjuk házhoz, a rendszer az autók számára optimális útvonalakat tervez, így elvileg optimalizálja a taxisok költségeit is.

Dróntaxi vagy repülő autó?

A Tech Summit-on Liszabonban a konszern által közölt információkból az derül ki, hogy a cég nem csupán légiközlekedésre alkalmas járművekkel akarja csökkenteni a menetidőt és a költségeket, hanem a sofőröket cserélnék le számítógépekre. A „Dróntaxi” szolgáltatásnál így csak az üzemanyag ára merül fel, mint költség.

Autó vagy repülő

Budapesten egyelőre nem valószínű, hogy megjelennének a repülő taxik, de valójában milyen járművekre gondoljunk? A NASA által közölt információk szerint, négyüléses, helyből fel- és leszálló kis-repülőgépekről, esetleg quadrokopterekről lehet szó. Az alacsony magasságban közlekedő járművek 300 km/h sebességgel szállítják az utasokat. A repülő taxi minimális szállítási távolsága 20 kilométer lesz, ezen belül kénytelenek lesznek az utasok hagyományos autót választani az utazáshoz. A tesztszolgáltatás elindítására Dubajra esett a választás, mivel a be / fel szálláshoz a házak tetején leszállópályákat kell kialakítani.

A repülő taxi szolgáltatásának elindításáig még sok megoldandó probléma áll a kutatók előtt. A repülésbiztonság érdekében nagy teljesítményű repülésbiztonsági hálózatot kell létrehozni, mely folyamatosan figyeli és irányítja a taxikat. Az ilyen feladatok elvégzésére csak nagy teljesítményű számítógépek képesek, ezért nem lehetetlen, hogy kvantumszámítógép igénybevételére lesz szükség.

A Budapesti taxiszolgáltatásból kiszorított Uber valószínűleg nem tervezi, hogy repülőtaxi szolgáltatásával felkeresné Magyarországot, de semmi sem lehetetlen.

Tovább
süti beállítások módosítása